Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Moderna va cere autorizarea de urgență a vaccinului împotriva COVID-19 / Rezultatele complete ale studiului: Eficiență de 94,1%

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2020

Moderna a anunțat că va cere luni autorizarea de urgență în Statele Unite și în Europa a vaccinului dezvoltat împotriva COVID-19, pe baza rezultatelor complete ale studiului efectuat de laboratorul american. Vaccinul ar urma să aibă o eficiență de 94,1% și previne 100% din cazurile grave de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit Reuters.

Compania ar urma să fie cel de-al doilea competitor american care ar primi autorizațiile necesare pentru producția și distribuirea unui vaccin până la finalul anului 2020.

Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru”, a declarat medicul-şef al Moderna, doctorul Tal Zaks, printr-o conferință de presă.

Acesta a precizat că a fost emoționat, în weekend, când a aflat rezultatele finale ale studiului, ce indică o eficiență de 94,1%.

A fost pentru prima oară când mi-am permis să plâng. La acest nivel de eficienţă, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleşitor”, a adăugat dr. Tal Zaks.

Vaccinul dezvoltat de Moderna folosește același tip de tehnologie ca cel dezvoltat de laboratoarele Pfizer și BioNTech. numită ARN Mesager Sintetic (mRNA).

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW