Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Moderna dă în judecată Pfizer/BioNTech, acuzând că i-a copiat tehnologia ARN mesager

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 august 2022

Moderna a anunțat că dă în judecată Pfizer/BioNTech pentru încălcarea brevetelor în dezvoltarea primului vaccin COVID-19 aprobat în Statele Unite, acuzând că au copiat tehnologia pe care Moderna a dezvoltat-o ​​cu ani înainte de pandemie, relatează Reuters.

Procesul, care urmărește despăgubiri, fără a fi precizată vreo sumă, a fost intentat la Tribunalul Districtual al SUA din Massachusetts și Tribunalul Regional din Dusseldorf din Germania, a spus Moderna într-un comunicat de presă.

„Intentăm aceste procese pentru a proteja platforma tehnologică inovatoare ARNm căreia i-am pus bazele, în care am investit miliarde de dolari și pe care am brevetat-o ​​în deceniul care a precedat pandemia de COVID-19, a declarat directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel.

Moderna Inc, pe cont propriu, și parteneriatul dintre Pfizer și BioNTech SE au fost primele două dintre companiile de biotehnologie care au dezvoltat un vaccin pentru noul coronavirus.

Veche de doar 10 ani, Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a inovat tehnologia vaccinurilor cu ARN mesager, care a permis dezvoltarea serurilor anti-Covid cu o viteză fără precedent.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech în decembrie 2020, urmat la o săptămână de vaccinul de la Moderna.

Vaccinul Moderna împotriva COVID – singurulul lor produs comercial – a adus venituri de 10,4 miliarde de dolari anul acesta, în timp ce vaccinul Pfizer a adus venituri de aproximativ 22 de miliarde de dolari.

Moderna susține că Pfizer/BioNTech a copiat, fără permisiune, tehnologia ARNm pe care compania a brevetat-o ​​între 2010 și 2016, cu mult înainte ca primele cazuri de COVID să fie raportate în 2019.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW