Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Mobilizare pentru capturarea bărbatului care a ucis un poliţist/ Iohannis cere măsuri urgente

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iunie 2019 Etichete: , ,

Mobilizare pentru capturarea bărbatului care a ucis, ieri, un poliţist aflat în misiune. Preşedintele României a avut o reacţie publică, solicitând ca făptuitorul să fie prins cu rapiditate. Carmen Dan, ministrul de Interne, a transmis condoleanţe familiei şi a cerut mobilizarea forţelor de ordine.

Klaus Iohannis: Făptuitorul să fie urgent prins și deferit justiției

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, își exprimă profundul regret pentru tragicul incident petrecut duminică, 2 iunie a.c., în județul Timiș, în urma căruia un polițist român, aflat la datorie, și-a pierdut viața din cauza unor răni prin împușcare.

Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiei îndurerate și are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptuitorul să fie urgent prins și deferit justiției.

Președintele României este cu gândul alături de toți cei care își pun viața în pericol, în timpul misiunilor pe care le au de îndeplinit, pentru a fi în slujba cetățenilor României”, a transmis preşedintele României printr-un comunicat de presă.

 

Ministrul de Interne: Forţele de ordine să depună toate eforturile pentru ca acest criminal să fie găsit

Doresc să transmit și pe această cale sincere condoleanțe soției, copiilor și colegilor polițistului ucis astăzi în misiune.

Sunt profund îndurerată de faptul că un polițist cu o carieră de peste 20 de ani, care s-a luptat în fiecare zi cu cei certați cu legea, a sfârșit atât de tragic.

Totodată, apreciez faptul ca polițistul rănit în aceeași misiune s-a întors pentru a îl cauta pe criminal, după ce a primit îngrijiri medicale. Îi mulțumesc pentru dăruire și profesionalism!

Am solicitat conducerii Poliției Române să facă tot posibilul și să mobilizeze toți colegii disponibili pentru capturarea criminalului.

La Timiș au fost trimiși în sprijin colegi din București, de la Institutul Național de Criminalistică, de la Direcția Investigații Criminale și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. În căutări sunt angrenați și ofițerii de la Direcția Operațiuni Speciale.

Fac un apel la toate forțele de ordine care participă la căutarea criminalului să depună toate eforturile pentru ca acest criminal să fie găsit!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

 

A fost demarată anchetă internă la IPJ Timiş

Adjunctul şefului Poliţiei Române a precizat că poliţistul participa la o misiune de capturare a unui bărbat urmărit international, fiind împuşcat de acesta. Poliţiştii aveau informaţii că Lepa Ionel Marcel, urmărit international pentru tentativă de tâlhărie, se afla într-un imobil din localitatea Izvin, Timiş. Casa a fost încercuită, însă suspectul a ieşit din casă şi l-a împuşcat pe poliţist, reuşind să fugă. Procurorii au deschis un dosar penal in acest caz.

„Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit.

Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, fiind în continuare căutat.

Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză.

Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

De asemenea, am dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc).

Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei.

Nu în ultimul rând, am solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren.

Vă asigur că au fost luate toate măsurile pentru identificarea autorului în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, conducerea Poliției Române a dispus verificări la nivelul IPJ Timiș, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenției, cei vinovați vor plăti”, spune Florian Dragnea.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW