Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Moarte suspectă la un hotel din București. Un iranian căutat de Teheran pentru corupție și care urma să fie extrădat din România a căzut de la balcon / Poliția crede că bărbatul s-a sinucis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , ,

Un bărbat iranian care era cazat la un hotel din București a căzut de la balcon. Incidentul a fost reclamat la 112 de către recepția unității de cazare, cercetările fiind preluate de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri.

Update 21.00: Poliția Capitalei: Cadavrul a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar.

„Astăzi, la ora 14:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepția unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru stabilirea împrejurărilor prin care s-a produs evenimentul. Cercetările au fost preluate de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri‘. Din primele verificări, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, cetățean străin se afla sub control judiciar la Secția 1 Poliție, pentru infracțiuni ce ar fi fost săvârșite pe teritoriul altei țari”, anunță Poliția Capitalei.

Conform unor surse, ar fi vorba despre Gholem Reza Mansouri. Acesta a fost dat în urmărire internațională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzația de corupție și fraudare a 500.000 de euro.

Mai mult, militanții pentru drepturile omului din Germania, acolo unde iranianul fugise pentru a se refugia, îl acuză pe acesta de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți. Mansouri este acuzat că, în timp ce activa ca judecător în Iran, a trimis după gratii pe baza unor dovezi contrafăcute jurnaliști independenți și mai mulți critici la adresa puterii.

Pe baza mandatului de urmărire prin Interpol Mansouri a fost arestat de poliția din România pe 12 iunie, fiind eliberat și ulterior plasat sub control judiciar printr-o decizie a Curții de Apel București.

Următoarea înfățișare a lui Gholam Reza Mansouri în fața magistraților români urma să aibă loc pe 10 iulie.

Cazul lui Mansouri este destul de complex. Potrivit surselor Europei Libere, acesta este deopotrivă acuzat de fraudă de un regim în care oamenii riscă să fie executați sau supuși torturii, iar, de pe altă parte, activitatea lui Mansouri de judecător, potrivit acuzațiilor venite din partea asociației Reporteri Fără Frontiere, a însemnat condamnarea unor jurnaliști critici la adresa regimului dictatorial, jurnaliști care au promovat libertatea și democrația.

sursa foto: romania.europalibera.org

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW