Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Miting la cimitirul din Valea Uzului. Se cere demisia prefectului de Harghita

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2019 Etichete: , ,

Miting la cimitirul din Valea Uzului. Protestul este organizat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), participanții solicitând demisia prefectului din Harghita. Mitingul va avea loc marți, la Miercurea Ciuc.

Pe lângă demisia prefectului de Harghita, PPMT mai cere ca cimitirul din Valea Uzului să fie în continuare administrat de comuna Sânmartin din judeţul Harghita şi să fie readus la starea iniţială.

„PPMT organizează marţi, de la ora 18.00, un miting de protest în faţa Prefecturii Harghita din Miercurea Ciuc legat de evenimentele de la Valea Uzului. Noi cerem demisia sau demiterea prefectului de Harghita, pentru că nu se poate accepta ca o persoană care are atribuţii în apărarea drepturilor judeţului să meargă contra acestora. Este evident că interesul judeţului Harghita ar fi ca graniţa judeţului cu Bacăul să nu se schimbe în mod abuziv de instituţiile din judeţul vecin. O latură a problemei este asta, mai avem şi altele, iar pentru acestea cerem demisia imediată a prefectului şi mai cerem ca Cimitirul Valea Uzului să nu fie naţionalizat şi să rămână în administrarea comunei Sânmartin din Harghita şi cimitirul să fie readus la starea iniţială.

Vrem ca acele construcţii fără autorizaţie să fie refăcute şi să se găsească o soluţie prin care, dacă se doreşte să existe în zonă un cimitir pentru eroii români, să fie amplasat conform legii. Vrem ca legea să fi aceeaşi pentru toată lumea”, a declarat preşedintele PPMT, Csomortanyi Istvan, pentru Mediafax.

Reprezentanții Ministerelor Apărării din România și Ungaria urmează sa aibă discuții despre acest subiect în perioada 24 – 28 iunie.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW