Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Mită pentru certificate false de vaccinare în Neamț și Iași. Percheziții ale Direcției Generale Anticorupție

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2022

UPDATE În urma acțiunii DGA de miercuri, au fost reținuți 3 medici, o asistentă și un intermediar, potrivit unor surse Main News.

Știrea inițială

Polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au făcut miercuri, 12 ianuarie, 25 de percheziții în județele Neamț și Iași, la medici și asistenți bănuiți că ar fi eliberat certificate false de vaccinare, în schimbul unor sume de bani.

În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată DGA, în cadrul unui comunicat de presă.

Polițiștii au mai pus în executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Acțiunea polițiștilor DGA a fost coordonată de un procuror de la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Neamț.

Redăm, în totalitate, comunicatul DGA

„Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava”

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW