Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mită de 1.000 de lei pentru obținerea unui aviz în județul Constanța. Doi funcționari, vizați de ancheta DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Directorul Direcției Județene pentru Cultură Constanța a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii Direcției Naționale Anticorpție (DNA), fiind acuzat că ar fi primit 1.000 de lei pentru a emite un aviz necesar unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) din județ.

Magdalena Tiță, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, și Elena Mădălina Cliante (cercetată în stare de libertate), inspector superior în cadrul aceleiași instituții, sunt acuzate de luare de mită.

În data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian”, sunt acuzațiile procurorilor DNA.

Directorului executiv al instituției îi este interzis să comunice cu persoanele vizate de ancheta DNA sau să își desfășoare activitatea la Direcția Județeană de Cultură Constanța, pe durata controlului judiciar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii