Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în guvernul Ponta, condamnat la 3 luni de muncă în folosul comunității

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului României în perioada în care premier era Victor Ponta, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, respectiv la 3 luni de muncă în folosul comunității, după ce s-a urcat băut la volan și a refuzat să i se ia probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Decizia instanței nu este definitivă. 

Mirel Palada a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în mai 2021, la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, după ce în timpul unei emisiuni difuzate pe B1 TV l-a agresat pe Mihai Goțiu, senator USR la vremea respectivă. Totodată, Palada a fost obligat să îi achite lui Goțiu suma de 5.000 euro drept daune morale.

Pedeapsa ar trebui să se transforme într-una cu executare, dacă pe parcursul a 3 ani de la condamnarea definitivă, termenul de supraveghere, comite o altă faptă penală. Cu toate acestea, sociologul nu va intra închisoare în urma acestei noi condamnări deoarece a comis fapta înainte ca sentința în cazul agresării lui Mihai Goțiu să rămâne definitivă.

Dacă va fi găsit definitiv vinovat, Palada va trebui să efectueze 3 luni de muncă în folosul comunității la ADP Sector 2 sau la Administrația Cimitirelor, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW