Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Mircea Geoană: Războiul din Ucraina va mai dura, anticipăm o intensificare pe flancul estic

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 aprilie 2022

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat duminică, 3 aprilie, că există o formă de regrupare a forţelor ruseşti în zona de nord, Kiev, astfel că războiul din Ucraina va mai dura. În plus, Geoană a menționat că specialiștii anticipează o intensificare a războiului pe flancul estic şi în sud.

„Noi încurajăm o soluţionare politică, cerem Federaţiei Ruse să încheie neîntârziat acest război inuman şi ilogic, să îşi retragă forţele şi să intre de o manieră onestă în negocieri diplomatice cu Ucraina. Din păcate, ceea ce vedem pe teren nu indică acest lucru, există o formă de regrupare a forţelor ruseşti în zona de nord, în zona Kievului, o consideram mai degrabă o repliere tactică din dorinţa de a-şi completa pierderile masive pe care le-au suferit şi pentru a fixa forţele ucrainene în jurul Capitalei Kiev.

Anticipăm, de asemenea, o intensificare a războiului pe flancul estic şi în sud, ceea ce face ca deocamdată să nu întrezărim condiţii reunite pentru o soluţionare politică. (…) Estimarea noastră este că acest conflict va mai dura”, a declarat, duminică, Geoană, care a participat la o ceremonie de celebrare a Zilei NATO în România.

Cu ocazia zilei NATO, președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au transmis mesaje specifice.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW