Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Mircea Geoană, numărul doi în NATO: Pandemia de coronavirus este un eveniment epocal, care se întâmplă o dată la multe generații/ Investițiile în capabilitățile militare trebuie continuate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Numărul doi în NATO, Mircea Geoană, susține că epidemia de coronavirus care afectează întreaga lume este „un eveniment epocal”. Secretarul general adjunct al NATO susține că statele membre ar trebui să își mențină cheltuielile militare din această perioadă, cu atât mai mult cu cât Alianța Nord-Atlantică se implică și ea în depășirea crizei actuale, generată de coronavirus.

”Pandemia de coronavirus este fără îndoială un eveniment epocal, se întâmplă o dată la multe generații și procesul de învățare a lecțiilor acestei pandemii se află în plină derulare, la nivelul statelor membre NATO, statelor aliate la nivel european, la nivel global, se află fără îndoială într-un proces de analiză și de internalizare a acestor consecințe la nivelul organizațiilor internaționale, iar NATO ca întotdeauna este o organizație extrem de adaptabilă, extrem de agilă. Secretarul general NATO, domnul Stoltenberg, deja a declanșat un proces de reflecție internă și deja începem să analizăm care este impactul din punct de vedere securitar al acestei pandemii”, a declarat Mircea Geoană la RFI.

De asemenea, secretarul general adjunct al NATO este de părere că menținerea cheltuielilor militare este în interesul statelor membre, mai ales că Alianța Nord-Atlantică se implică și ea în depășirea crizei actuale generată de virusul Covid-19.

”Forțele noastre armate, capacitatea lor de planificare, capacitatea lor de a instala, ca și în cazul armatei române, spitale de campanie, de a intra în zone de dezinfectare, în zone de ordine publică, în zone de control la frontiere uneori este extrem de valoroasă. În același timp, trebuie să spunem cu toată claritatea că această pandemie, oricât de dominantă ar fi ea din punct de vedere politic, economic și psihologic nu face să dispară un arsenal de riscuri de securitate care sunt încă acolo și care nu vor dispărea, poate chiar, Doamne ferește, vor fi amplificate de această situație de fragilitate la nivel global. De aceea, din punctul nostru de vedere, a continua să investim în capabilități militare care sunt pregătite să facă față atât riscurilor pe care le cunoaștem deja, dar și acestei noi provocări care este de o amplitudine fără precedent este în interesul țărilor aliate”, a mai declarat Geoană.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW