Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Mircea Geoană, despre invazia Federației Ruse: Intrăm în a doua etapă a acestui război foarte sângeros deja

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a declarat marți, 12 aprilie, că  este „iminentă” intrarea în a doua etapă a războiului din Ucraina. Aceasta va fi „mult mai complicată și mai sângeroasă”, a punctat acesta.

Mircea Geoană a mai spus să trupele rusești se regrupează, ceea ce arată că războiul intră în a doua etapă.

„Avem toate indiciile legate de regruparea forțelor, de completarea pierderilor masive suferite în prima etapă a războiului, problemele de logistică și de pregătire militară indică, toate, că vom avea iminent intrarea în a doua etapă a acestui război, foarte sângeros deja.

Intrăm într-o a doua etapă, mai complexă, diferită ca natură de prima etapă, pe un spațiu mult mai larg de teren, atât în est, în Donbas, cât și în sud, către Crimeea și către Mariupol. Deci, estimarea noastră este că intrăm în a doua etapă, și mai complicată, a acestui război care pare să se prelungească”, a declarat secretarul general-adjunct al NATO într-un interviu acordat Digi24.

Întrebat dacă Alianța se așteaptă ca armata lui Putin să continue să omoare civili în mod intenționat, Mircea Geoană a apreciat că este deja „extrem de barbar și de sălbatic” ce fac soldații ruși. Totodată, secretarul general adjunct al NATO a adăugat că, din păcat, vor mai exista victime în rândul civililor.

„Sperăm că acest lucru nu va continua să se întâmple, pentru că deja este extrem de barbar și de sălbatic ceea ce fac dânșii, dar repet, ne așteptăm la reluarea iminentă a ostilităților, pe un front mult mai larg. Acesta va avea o componentă militară mult mai apropiată de un război clasic, și nu de ceea ce am văzut în primele șase săptămâni de război, și din păcate, vom avea și victime din partea populației civile”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW