Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la prezidențiale: Fără conștiința de sine a nației înseamnă că ești nimeni

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 august 2019 Etichete: , , ,

Fostul europarlamentar, Mircea Diaconu, a declarat că își dorește să candideze la alegerile prezidențiale ca independent și afirmă că va accepta sprijinul oricărui partid politic sau oricărui om care dorește să îi fie alături.

„Rezervoarele devenirii noastre par că s-au oprit. Trebuie să ne dezvoltăm. Fără rădăcini niciun copac, niciun om, nicio națiune nu se poate dezvolta. Sunt foarte multe rădăcini de tip identitar care nu se învață în școală, pe care nu ți le spune nimeni, treci de un milion de ori în acest oraș sau oriunde prin țară pe lângă niște puncte de reper a istoriei noastre și nici nu le știm măcar. Ne-am tăiat rădăcinile ori noi ori alții. Pare că nu mai avem rădăcini și vrem să creștem. Cred că trebuie să refacem rădăcinile. Fără conștiința de sine a nației înseamnă că ești nimeni.

Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simț că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014 am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească”, a anunțat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat dacă ar cere ajutorul Pro România sau ALDE, Mircea Diaconu a răspuns: „Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există așa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deschis și fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

Surse politice au declarat pentru Mainnews.ro că săptămâna viitoare ALDE și Pro România vor decide dacă îl susțin pe acesta la alegerile prezidențiale.

În acest context, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-ar putea retrage candidatura.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW