Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


Mircea Diaconu, discurs despre statul paralel, imediat după depunerea semnăturilor la BEC

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Mircea Diaconu și-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura la președinția României. Pentru validarea acesteia, el a adus peste 400.000 de semnături strânse de la susținători.

Mircea Diaconu a ținut să întărească ideea că este candidat independent, având sloganul „Un om”, susținut doar logistic de cele două partide, ALDE și Pro România. El afirmă că are nevoie de sprijinul unor partide și pentru a putea avea reprezentanții în secțiile de votare, pentru că are suspiciuni față de corectitudinea procesului electoral.

Nu au lipsit atacurile la foștii președinți, dar mai ales la adresa lui Klaus Iohannis. Mircea Diaconu și-a lansat candidatura cu un discurs despre statul paralel, despre abuzuri și despre hoție.

„Au găsit un primar specialist în imobiliare, scriitor foarte bun, mai ales de testamente false, și l-au spălat, l-au albit, și l-au pus pe scaunul lui Crin Antonescu pentru că, evident, nici Crin Antonescu nu corespundea modelului de care era nevoie. Și iată s-a continuat acest stat subteran, ocult, care funcționează perfect cu protocoalele, cu abuzurile incredibile.

Cine să se ocupe de acest stat? Doamna Dăncilă care 9 ani a fost plecată și nu știe, nu a văzut, nu știe că există, sau domnul Iohannis care este a treia replică de Băsescu. Două mandate Băsescu și încă unul ca înlocuitor. Ca sa nu zic nechezol.

În țara noastră se fură tot: se fură capace de canal, se fură ouă, se fură flotă, se fură păduri. Campionul e Băsescu care nu a furat un mandat de președinte, a furat două.

Suntem în situația aceasta. Și apelul meu, dorința mea este să încercăm să terminăm cu acest nimic. Să refacem speranța, să reclădim încrederea în noi și în viitorul nostru. Cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla ei, din fericire, avem o șansă. Cred că e ultima. Depinde însă câți vom fi. Dacă vom fi destui, jur că vom reuși”, a declarat Mircea Diaconu, la ieșirea de la BEC.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW