Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Mircea Beuran, reținut de DNA. Medicul este acuzat că a primit mită 10.000 de euro pentru a interveni în acordarea unui post de asistent universitar

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , , ,

Chirurgul Mircea Beuran a fost reținut, joi seara, de procurorii anticorupție, acesta fiind acuzat de luare de mită, anunță Direcția Națională Anticorupție.

„BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, în data de 18 decembrie 2018, medicul Mircea Beuran, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și a primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București, suma de 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

„Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs”, se mai arată în comunicatul DNA.

Mircea Beuran va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pe 14 februarie 2020.

Mircea Beuran, implicat într-un dosar în care există suspiciuni de luare de mită

Procurorii DNA au făcut percheziții și au ridicat documente într-un dosar în care este implicat Mircea Beuran, medicul care a coordonat echipa de medici care s-a ocupat de femeia de 66 de ani care a luat foc pe masa de operații la Spitalul Floreasca.

Mircea Beuran a fost audiat mai bine de opt ore la Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit surselor mainnews.ro, Mircea Beuran este implicat într-un dosar în care există suspiciuni de luare mită.

Perchezițiile au loc la sediul Spitalul Clinic de Urgență București, acolo unde Mircea Beuran a lucrat în ultimii 20 de ani și la locuința acestuia.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2018.

În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice”, au transmis procurorii DNA.

Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al Secției Clinice de Chirurgie III al Spitalul Clinic de Urgență București, ca urmare a tragediei în care o femeie de 66 de ani a murit după ce a luat foc pe masa de operații.

Acesta a fost ministru al Sănătății în Guvernul condus de Năstase.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW