Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Mircea Beuran, discuție cu ministrul Costache pe tema OUG-ului privind privatizarea din Sănătate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 februarie 2020 Etichete: , ,

Profesorul Mircea Beuran susține că a purtat o discuție cu ministrul Sănătății, Victor Costache, pe tema ordonanței de urgență privind privatizarea sistemului de sănătate, cu puțin timp înainte de tragicul eveniment de la Spitalul Floreasca în care o femeie a luat foc pe masa de operație, situație care a dus la demiterea medicului Beuran de la conducerea Secției de Chirurgie.

„Am avut o discuție mai largă în care au fost punctate și aceste lucruri, vizavi de modul în care o parte din serviciile medicale să meargă de la public către privat și o parte din activitățile de instruire a rezidenților să plece dinspre public spre privat. Poziția mea, la vremea aceea, a fost una nu reținută, ci una activă în a avea o discuție reală. Să cunoaștem ce programe avem, ce potențial există în sistemul privat medical și să găsim acele puncte comune care pot, în baza unor legi pe care nu le avem la ora actuală, să le gândim să devină complementare”, a spus Mircea Beuran, la emisiunea Descoperiți, Antena 3.

Mircea Beuran explică faptul că în sistemul de programe care acoperă partea oncologică este făcut deja un pas vis-a-vis de radio și chimioterapie, dar la acest pas, în afară de faptul că se plătesc aceste servicii care acoperă tratamentul care se face la internarea de o zi a pacientului, acesta își plătește mai departe o taxă de confort, iar în unele spitale private se mai plătește un tip de taxă.

„ (…) Sunt pacienți care în timpul tratamentului oncologic suportă complicații, iar lucrurile acestea nu sunt rezolvate în spitalele private, ci pacienții sunt trimiși la stat”, a explicat profesorul Mircea Beuran.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW