Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


MIPE a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de promovare a 12 rute turistice

By news.ro , in Stirile zilei , at 20 august 2022

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de promovare a 12 rute turistice/culturale în cadrul programului „România atractivă” din PNRR, iar ofertele pot fi depuse în următoarele 30 de zile. Investiţia este estimată la peste 10 milioane de euro.

„Procedura de achiziţie publică deschisă pentru achiziţia serviciilor de promovare a 12 rute turistice finanţate prin PNRR a fost lansată prin publicarea anunţului de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Prestatorii interesaţi pot să depună oferte în termen de 30 de zile calendaristice, începând de la această dată”, a transmis, vineri seară, MIPE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, contractul de servicii de promovare a 12 rute turistice/culturale în cadrul programului ”România atractivă” se va încheia între Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar şi prestatorul desemnat câştigător în urma procedurii de achiziţie.

”Pentru promovarea celor 12 rute turistice/culturale se va încheia un singur contract pentru toate obiectivele de la nivel naţional, prin desfăşurarea unei proceduri de achiziţie publică deschisă a serviciilor de digitalizare a valorilor aferente fiecăreia dintre cele 12 rute cultural/turistice, marcare şi semnalizare a rutei/obiectivelor incluse în cadrul fiecărei rute turistice/ culturale, creare a unei oferte culturale integrate şi promovare a rutelor atât online, cât şi offline la nivel naţional şi internaţional”, a mai transmis ministerul.

Valoarea estimată a lucrărilor / serviciilor / produselor care urmează să fie achiziţionate pentru cele 12 rute turistice / culturale şi care reprezintă, ca atare, obiectul contractului de achiziţie este de aprox. 10,05 milioane de euro fără TVA, iar durata de finalizare a contractului de servicii este de 45 de luni, dar nu mai târziu de 30 iunie 2026.

Potrivit MIPE, investiţia în promovarea celor 12 rute turistice/culturale este inclusă Componenta 11 – Turism şi Cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Obiectivul acestei investiţii este de a creşte atractivitatea destinaţiilor turistice selectate în urma dezvoltării a 12 rute turistice/culturale tematice din România şi crearea de noi locuri de muncă în industria turistică.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW