Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Noi precizări despre coronavirus. Specialiști: Riscul să ajungă în România este mic / Nu reprezintă o urgență la nivel global / Cifrele nu s-au schimbat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Sănătății face noi precizări despre epidemia cu coronavirus din cauza căreia au murit până la această oră peste 80 de persoane. Până acum nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu virusul ucigaș, iar conform specialiștilor, riscul ca acesta să ajungă în România este mic.

Prof. Dr. Alexandru Rafila, șeful laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti spune că infecția cu coronavirus este o boală care nu reprezintă o urgență la nivel global.

„Discutăm despre o boală care nu e o urgență la nivel global. Putem să spunem că în China evoluează numărul de cazuri confirmate. (..)Cifrele globale în ceea ce privește cazurile grave și mortalitatea nu s-au schimbat. (…)Chiar dacă discutăm de aproape 3000 de cazuri în China discutăm de 80 de decese, deci mortalitatea de 2-4%. În afara Chinei, îmbolnăvirile sunt doar la persoane care au fost în China sau au fost în contact cu persoane din China. (…)În ceea ce privește România,  o să vedeți că acele măsuri inițiale care au fost elaborate sunt operaționale. Ne pregătim pentru diseminarea capacității de diagnostic. (…)”, a spus Alexandru Rafila.

Streinu-Cercel Adrian, manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a afirmat că până acum au fost confirmate 51 de cazuri de infecții cu coronavirus care au fost tratate și că riscul ca virusul să ajungă în România este mic.

„Riscul ca virusul să ajungă în România este mic. La Institutul „Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pecienți.(…)Noi urmărim orice persoană care intră în țară și care au fost în China în zonele infectate în ultimele 14 zile. (…)Fiecare caz va fi discutat în mod individual”, a spus Adrian Streinu.

În ceea ce privește cazurile de gripă din România, managerul spitalului Matei Balș, îi sfătuiește pe români să se vaccineze din timp.

„Lumea nu e speriată de coronavirus, e speriată de gripă. Nu știu cum se face că toată lumea se sperie de gripă. Să se sperie prin luna martie aprilie, ca în octombrie să se vaccineze”, a declarat acesta.

 

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW