Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ministul Mediului, despre defrișările ilegale din România: Este o campanie agresivă de fake-news

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că pe fondul crizei provocate de pandemia coronavirusului tot mai mulți politicieni au considerat oportun să-și relanseze carierele.

„Odată cu operaționalizarea sumarului  vom limita și stopa tăierile ilegale de păduri din România. Din păcate pe fondul pandemiei, a crizei medicale și a presiunii psihologice, tot mai mulți politicieni și ziariști intrați într-un con de umbră au considerat oportun să-și relanseze carierele politice și raiting-ul publicației generând subiectul tăierilor de arbori din România. În vremea stării de urgență nu este loc de jocuri politice.(….)Mă refer la fake-news-urile din această perioadă pe tema exploatărilor forestiere. Este o campanie agresivă. Zilnic este alimentată pe Facebook o avalanșă de mesaje toxice.(…)Au un singur scop. Să vă inducă ideea unei catastrofe ecologice. (….)Unde am ajuns după atâta fake-news? La o dezinformare publică care transportă legal material lemnos este considerat transport ilegal(…)

Circulă în spațiul public zeci de mii de postări nesimțite  către adeziuni ale unor partide. Pe fondul unui curent anti- naționalist și anti –european, imgini cu trenuri cu bușteni sau cu depozite ale unor firme fac ravagii pe internet.

În acest an în România au intrat mii și mii de vagoane cu buțat care să fie aici valorificați și mai apoi valorificate în Europa. Confirm datelor INS, în ultimii ani, România este un importator net de buștean și material lemnos. Aceste exemple care circulă nestingherite pe Facebook maniupulându-vă și eu am aceleași emoții. În România astăzi se pot exploata legal 18 milioane de metri cubi”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW