Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Virgil Popescu, audiat la DNA în dosarul măștilor neconforme 

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 7 martie 2023 Etichete: , ,

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost audiat marți, 7 martie, de Direcția Națională Anticorupție, în calitate de martor în dosarul măștilor neconforme de la ROMARM. În perioada în care s-ar fi comis presupusele fapte de corupție Virgil Popescu conducea Ministerul Economiei, în subordinea căruia se află ROMARM.

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost reținut săptămâna trecută și ulterior plasat sub control judiciar de Direcția Națională Anticorupție. În aceeași anchetă este vizat și Alexandru Pițurcă, respectiv directorul ROMARM, Gabriel Țuțu.

Procurorii susțin că Gabriel Țuțu, în calitate de director al companiei, pe fondul pandemiei de coronavirus, ar fi cerut 50.000 de lei pentru a interveni pe lângă anumite persoane din cadrul MApN pentru a-i da firmei deținute Alexandru Pițurcă contracte pentru livrarea unor măști de protecție neconforme.

Totodată, Țuțu ar fi încheiat în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania statului, două contracte ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Conform anchetatorilor, ROMARM ar fi fost prejudiciată cu cu 8,64 milioane lei. 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii