Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ungar de Externe, vizită la Moscova/ Lavrov: Rusia va lua în considerare solicitarea Ungariei de a crește achizițiile de gaze

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Mdinistrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a călătorit joi, 21 iulie, la Moscova, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov, și cu vicepremierul Alexander Novak, după cum a relatat agenția de presă de stat MTI.

„Am ajuns la Moscova. Avem două sarcini în față: să ne asigurăm că vor exista livrări de gaze naturale pentru populația ungară și să subliniem că ne dorim pace cât mai curând posibil”, a declarat Szijjarto înainte de întâlniri.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre noi livrări de gaze naturale.

„Cu scopul de a garanta securitatea aprovizionării energetice a Ungariei, Guvernul a decis să cumpere 700 de milioane de metri cubi suplimentari de gaze naturale faţă de cantităţile deja prevăzute în contractele pe termen lung”, a anunţat Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban.

Ulterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Rusia va lua în considerare solicitarea Ungariei de a crește achizițiile de gaze naturale din Rusia.

Ungaria, membră a Uniunii Europene, a menținut relații strânse cu Rusia de la invazia Ucrainei, opunându-se planurilor UE de a reduce dependența de importurile de petrol și gaze rusești.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/ministrul-ungar-de-externe-vizita-la-moscova-lavrov-rusia-va-lua-in-considerare-solicitarea-ungariei-de-a-creste-achizitiile-de-gaze/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW