Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor susține că porturile și gările ar trebui să fie administrate de autoritățile locale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Gările, haltele și porturile ar trebui trecute în administrarea autorităților locale „indiferent de piedicile și de dorințele Bucureștiului”, a declarat joi, 8 septembrie, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Ministrul a fost prezent la lansarea lucrărilor de modernizare a DN52, între Alexandria și Turnu Măgurele.

Eu îmi doresc să descentralizez toate lucrurile care au fost ţinute în aceşti ani în mână, indiferent de guvernele care au fost în toţi aceşti 30 de ani, să se ţină la Bucureşti în mână tot. Nu. Aceste lucruri trebuie să fie descentralizate către administraţiile locale. Eu provin din administraţia locală(…)şi ştiu că acest proces este absolut necesar”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de News.ro.

Sorin Grindeanu susține că „nouăzeci și ceva la sută” dintre gările, haltele și porturile din România trebuie să fie „puse în valoare” de autoritățile locale (primării sau consilii județene), deși în prezent sunt administrate de companii din subordinea Ministerului Transporturilor.

Nouăzeci şi ceva la sută din gările şi din haltele din România arată, ştiţi dumneavoastră, la fel de bine ca mine. CFR nu are forţa economică să facă aceste lucruri. Trebuie să fie descentralizate şi trebuie să meargă către autorităţile locale să le pună în valoare. Acelaşi lucru este valabil şi pe zona navală. Administraţiile locale ştiu cel mai bine cum să dezvolte zonele portuare. De aceea, acest proces trebuie să continue indiferent de piedicile şi de dorinţele Bucureştiului”, a spus Grindeanu.

Totodată, ministrul a menționat că, de la preluarea mandatului, a semnat „vreo 50 de protocoale cu autoritățile locale” pentru investiții în infrastructură.

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-transporturilor-sustine-ca-porturile-si-garile-ar-trebui-sa-fie-administrate-de-autoritatile-locale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-transporturilor-sustine-ca-porturile-si-garile-ar-trebui-sa-fie-administrate-de-autoritatile-locale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-transporturilor-sustine-ca-porturile-si-garile-ar-trebui-sa-fie-administrate-de-autoritatile-locale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW