Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor promite punerea în folosință a întregii Autostrăzi Sebeș – Turda până la finalul anului / Asociația Pro Infrastructură spune că nu există nicio șansă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 iunie 2020 Etichete: , , ,

Autostrada Sebeş – Turda, cu cele două loturi, este în grafic şi, alături de Iernut – Cheţani, Biharia – Borş şi varianta de ocolire Bacău, ar trebui să fie dată în exploatare la sfârşitul anului, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de AGERPRES.

„Şi în acest an îmi doresc să reuşim să dăm în trafic kilometrii de autostradă angajaţi de dumneavoastră. Ştiţi foarte bine că Sebeş – Turda, cu cele două loturi, este în grafic din punctul meu de vedere. Sper că şi din punctul dumneavoastră de vedere! De asemenea, Iernut – Cheţani, Biharia – Borş, componenta de autostradă din VO Bacău – toate aceste obiective din punctul meu de vedere ar trebui la sfârşitul anului să fie date în exploatare. Depinde de dumneavoastră şi de modul în care veţi reuşi să vă mobilizaţi. Noi suntem aici să vă sprijinim, să plătim toate facturile şi să vă asigurăm suportul în implementarea acestor proiecte”, a transmis ministrul, prezent la videoconferinţa pe care directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a avut-o cu constructorii loturilor de autostradă.

Experții de la Asociația Pro Infrastructură au explicat în mai multe rânduri că doar lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda ar putea fi dat în folosință în 2020, însă doar pe bretele scurte din nodul Sebeș și doar prin concentrarea forțelor în punctele critice. În ceea ce privește lotul 2, construit de grecii de la Aktor, asociația estimează că va fi putea fi dat în folosință în vara anului 2021.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW