Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor, o nouă promisiune pentru punerea în folosință a Magistralei 5 din Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 august 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a susține că Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei ar putea fi dată în folosință până la finalul lunii septembrie, după ce au fost finalizate lucrările la centrala de ventilație din zona patinoarului Drumul Taberei, astfel încât Alstom să poată demara testele dinamice.

„Îmi doresc să dau în circulație magistrala M5 – Drumul Taberei în acest an. În baza unor asumări date pe hârtie de către conducerea Metrorex, conducerea companiilor care lucrează pe această magistrală, noi am spus 30 iunie (n.r. – punerea în folosință a M5 ). Acest lucru nu a fost posibil. Am explicat de ce. Au fost două motive. Centrala de ventilație, una dintre cele șase centrale nu a fost finalizată, astăzi lucrările la această centrală au fost finalizate, deci nu mai există niciun impediment pentru ca testele dinamice, care au început pe data de 14 august, să fie finalizate. Noi sperăm că maxim într-o lună – o lună și jumătate aceste teste să fie finalizate, iar în acel moment, când ai finalizată centrala și testele, specialiștii ne vor permite să dăm în trafic pentru călători. Eu îmi doresc să dăm în trafic pentru călători, în luna septembrie, magistrala M5 de metrou”, a declarat Lucian Bode, pe B1 TV.

Într-o declarație făcută la începutul acestui an, directorul Alstom România, Gabriel Stanciu a declarat că din momentul în care sunt finalizate lucrările de structură, compania sa poate finaliza lucrările la sistemul de automatizare și siguranță a traficului în 4-6 săptămâni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW