Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor, despre primii kilometri de autostradă din Moldova: Lucrările sunt în grafic

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a efectuat o vizită pe șantierul Variantei de Ocolire a municipiului Bacău, parte din Autostrada 7. Ministrul a lăudat performața constructorului, care a ajuns la un stadiu de execuție de 47.5%. Drumul va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,2 km vor fi la regim de autostradă. Valoarea Proiectului este de 668 de milioane de lei.

Autorizația pentru începere a lucrărilor a fost primită cu câteva zile înainte de protestul „sîeu”, organizat pe data de 15 martie 2019, de antreprenorul Ștefan Mandachi, prin care s-a solicitat demararea construcției de autostrăzi în zona Moldovei.

Mobilizarea pentru acest proiect a constructorului, Spedition UMB – Tehnostrade, firme deținute de Dorinel Umbrărescu a fost încă de la început una excelentă, calendarul de construcție fiind mult devansat. Termenul de finalizare, conform contractului este 21.01.2022, însă, având în vedere că în numai 10 luni gradul de execuție este de aproape jumătate și mobilizarea de pe șantier, Asociația Pro Infrastructură crede că lucrarea va putea fi finalizată în anul 2020, dacă va beneficia de alocări suficiente de la buget.

Lucian Bode: Vă garantez că toate problemele de mediu vor fi în curând istorie

În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a verificat stadiul lucrărilor și a dat asigurări constructorului că îi vor fi plătite la timp facturile, iar problemele cu avizul de mediu vor fi rezolvate.

”Aici, la centura Bacăului, lucrările au un stadiu fizic îmbucurător, sunt în grafic și sunt realizate de un antreprenor serios. Motiv pentru care am încredere că lucrurile se vor desfășura așa cum trebuie, mai ales că suntem cu toate facturile plătite la zi. Avem banii în buget, astfel încât toate lucrările pe care le va realiza constructorul să fie plătite la timp. Vă garantez că toate problemele de mediu, nerezolvate de guvernarea anterioară, vor fi în curând istorie. Ca să realizăm acest lucru, în Guvern, s-a stabilit asigurarea finanțării pentru toate planurile de management privind mediul.
Un lucru trebuie să fie clar: toate investițiile pe care le realizăm sunt pentru români, sunt ale României. Toate proiectele de infrastructură din Moldova, precum Autostrada Brașov – Bacău, își au locul pe harta infrastructurii naționale.” a declarat astăzi la Bacău ministrul Lucian Bode.

Autostrada 7 va urma traseul Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret și este asumată în programul de guvernare al Partidului Național Liberal.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Transporturilor

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *