Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor cere intervenția forțelor de ordine pentru reluarea circulației la metrou : Statul nu va ceda în fața mafiei. Rădoi, s-a terminat

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 26 martie 2021

Ministrul Transporturilor cere intervenția forțelor de ordine la protestul care a blocat circulația metroului, pentru reluarea circulației trenurilor. Cătălin Drulă acuză că protestul este gestionat de liderul de sindicat Ion Rădoi, pe care îl numește „lider de cartel”. Ministrul susţine că miza blocării transportului subteran este controlul Metrorex şi al spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

„Avem autorități de ordine publica care trebuie să îşi facă datoria, e o actiune ilegală pe toate planuri. Cer autoritatilor să restabilim ordinea şi circulația metroului”, a declarat Cătălin Drulă.

„Le cer scuze bucureştenilor că au fost obligaţi să treacă prin acest eveniment nepllăcut, dar şi pentru că în ultimii 20 de ani câţiva miniştri ai Transporturilor au lăsat să se formeze un puroi enorm la metrou, o mafie. Cât sunt aici, statul nu va ceda niciun milimetru în faţa mafiei. Despre asta este vorba, de o grupare care se comportă mafiot. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureştenii nu contează, ci că singurul lucru care contează sunt banii firmei pe care o controlează.

Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică naţională să fie blocată, comiţând astfel multiple infracţiuni, menţionate în plângerea înaintată DNA.

Aţi dat un oraş peste cap. V-a mers până acum, nu vă mai merge. Paguba Metrorex este de milioane de lei şi ne vom îndrepta împotriva responsabililor. În fiecare minut de întârziere e riscul ca bucureştenii să se îmbolnăvească.

Autoritatile care veghează la ordinea publica trebuie sa isi faca datoria, numai ei pot elibera şinele de acesti iegalisti. Nu a fost nimeni concediat de la metrou, cine spune asta minte cu nerusinare penala. Sunt 10 oameni care si-au inaintat dosarul de pensionare. Niciun salairu nu a fost redus in acest moment, altele sunt mizele. Mizele actiunii sunt cele identificate de corpul de control al ministerului: cartelul, spatiile comerciale ocupate fara drept.

Pe subiecte de interes legitim pentru angajati si companie, va exista mereu dialog, dar doar dupa ce porneste metroul”, a mai spus Cătălin Drulă.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW