Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor anunţă că s-a semnat contractul de proiectare pentru Autostrada 8 Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni: I-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 8 aprilie 2021 Etichete: ,

Ministrul Transporturilor anunţă că s-a semnat contractul de proiectare pentru Autostrada 8 Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni. Cătălin Drulă susţine că i-a cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Tot astăzi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2, precizează ministrul.

Drulă: Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne

„AUTOSTRADA A8 TG. NEAMȚ-IAȘI: CONTRACT DE PROIECTARE SEMNAT ASTĂZI!

+ S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU REABILITAREA PODULUI PESTE BRAȚUL BORCEA

S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 – sectorul principal între Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani.

Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede.

Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR.

#FacemDrumuri pentru #Moldova în #RevoluțiaBuneiGuvernări!”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook.

Ministrul Transporturilor: S-a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării

Cătălin Drulă precizează că, joi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2.

„Proiectul, care valorează 67,7 milioane de lei prin finanțare europeană, este unul complex – acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii.

Astfel, lucrările sunt complexe și presupun, printre altele:

înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare,

înlocuirea parapetului pietonal și directional,

înlocuirea rosturilor de dilatație,

refacerea protecției anticorozive la structura metalică,

consolidări structurale cu grinzi.

La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie și unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câștigat licitația să execute lucrările în așa fel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival”, transmite ministrul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW