Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor: A doua fază a Magistralei M6 de metrou este în procedură de reevaluare a traseului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 februarie 2021

Ministrul Transporturilor susține că al doilea sector al Magistralei M6 de metrou, de la stația Tokyo până la aeroportul Otopeni, se află într-o procedură de reevaluare a traseului. 

Magistrala M6 e în licitație în prezent până la stația Tokyo, centrul comercial Băneasa. Al doilea sector, că e în două faze, de la stația Tokyo până la aeroportul Otopeni, e într-o procedură de reevaluare a traseului, a fezabilității, pentru că sunt câteva lucruri care intervin între timp, față de gândirea inițială de acum 10 ani. Avem un tren acum, care pleacă din același loc, care face 20 de minute până în Gara de Nord, și se pune întrebarea de ce cineva ar lua un metrou care face 35 de minute până în Gara de Nord, dacă ai un tren care face 20”, a declarat ministrul Transporturilor.

Oficialul susține că, în varianta actuală a proiectului, călătorii ar fi trebuit să se deplaseze 3 km între stația de metrou și terminalul planificat să fie realizat.

„Pentru că Aeroportul Otopeni, între timp, are un plan de dezvoltare care implică mutarea majorităților operațiuni aeroportuare în partea de est a pistelor, într-un terminal nou, T2-ul, dar acest metrou nu duce decât la Terminal 1, deci te lasă la 3 kilometri distanță de terminalul unde va fi toată activitatea”, a adăugat Cătălin Drulă.

Pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Tokyo (Băneasa) Ministerul Transporturilor a semnat deja contractul de finanțare cu Comisia Europeană și a început procedura de licitație.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW