Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul taiwanez de Externe: China s-a folosit de exerciții pentru a pregăti invazia Taiwanului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 august 2022

Ministrul taiwanez de Externe, Joseph Wu, a declarat marți seară, 8 august, că exercițiile militare organizate de China în jurul insulei reprezintă un pretext pentru invazie, notează Reuters. Declarația oficialului de la Taipei a fost contrazisă de președintele SUA, Joe Biden, care consideră că Beijingul „nu va acționa mai mult decât o face deja”.

China s-a folosit de exerciții pentru a pregăti invazia Taiwanului”, a spus Joseph Wu, menționând că oficialii de la Taipei nu vor fi intimidați, chiar dacă armata chineză încalcă „linia mediană” dintre cele două state.

Oficialul de la Taipei a cerut ajutorul comunității internaționale pentru a readuce „pacea și stabilitatea” în strâmtoarea Taiwan.

Organizează exerciții militare ample, lansează rachete, atacuri cibernetice, campanii de dezinformare și presiuni economice pentru a slăbi moralul cetățenilor taiwanezi”, a adăugat Wu.

Președintele Joe Biden a spus, luni, că este îngrijorat de acțiunile Chinei în regiune, dar că nu consideră că Taiwan ar urma să fie invadat.

Nu cred că vor face mai mult decât ce fac deja”, a spus președintele american.

Totodată, un oficial de la Pentagon susține că Administrația de la Washington consideră că Beijingul nu va invada insula în următorii doi ani.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Conflictul dintre China și Taiwan sub lupă. General (r): Un moment incert pentru guvernul democratic de la Taipei / Expert: Pelosi rămâne în istorie prin sfidarea Beijingului

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-taiwanez-de-externe-china-s-a-folosit-de-exercitii-pentru-a-se-pregati-de-invazia-taiwanului/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 70640 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ministrul-taiwanez-de-externe-china-s-a-folosit-de-exercitii-pentru-a-se-pregati-de-invazia-taiwanului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 75183 more Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-taiwanez-de-externe-china-s-a-folosit-de-exercitii-pentru-a-se-pregati-de-invazia-taiwanului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW