Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie. Totodată, ministrul susține că în luna mai, restricțiile ar putea fi mai relaxate.

 „Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a explicat Nelu Tătaru, la TVR1.

Nelu Tătaru a mai explicat că restricțiile de circulație vor fi mai „relaxate” în luna mai, „cam la două săptămâni” după ce România trece de vârful epidemiei.

 „Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua”, a adăugat acesta.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW