Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, ultimele detalii despre modul în care vor fi incluse testele COVID în certificatul verde

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat miercuri, 8 decembrie, că testele COVID-19 vor fi raportate într-o bază de date a autorităților, ceea ce va permite generarea certificatului verde într-un timp cât mai scurt, pentru a facilita accesul populației în magazine neesențiale.

O persoană care se testează la un operator conectat la sistemul informatic național – de exemplu la medic sau la farmacie – rezultatul testului e introdus în sistemul informatic și, într-un interval scurt de timp, e posesorul unui certificat verde”, a declarat Alexandru Rafila, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Românii nu vor fi nevoiți să facă doar teste RT-PCR pentru a obține certificatul verde, ci și teste rapide antigen, dar doar la operatori economici care pot să le introducă în baza de date a autorităților, a explicat ministrul.

Nu discutăm de faptul că cineva vine cu o hârtie pe care scrie numele şi faptul că a făcut un test. Nu. Discutăm de un certificat digital COVID cu toate cele trei elemente  – vaccinare, trecere prin boală, testare. Când se scanează codul QR se certifică momentul testării şi faptul că acel test va fi valid, în funcţie de test – 48 sau 72 de ore. Nu este vorba despre persoane care umblă cu documente care atestă testarea, ci acelaşi QR cod care poate să fie citit la terminalele agenţilor economici”, a precizat ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Привет. С радостью сообщаем о выходе обновленного мобильного приложения БК Олимп! БК Олимп для андроид доступно для всех! Приложение теперь еще удобнее и быстрее, открывая доступ к широкому спектру ставок на спорт с телефонов. С новейшим обновлением вы имеете расширенные функции управления вашим счетом, обновленный дизайн для более интуитивного использования, а также улучшенную скорость работы. Подключайтесь к довольным пользователям и делайте свои ставки с удовольствием и комфортом в любом месте и в любое время. Загрузите актуальную версию приложения букмекерской конторы сегодня и играйте вместе с Олимп!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW