Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății trimite inspectorii la Spitalul Victor Babeș, unde o femeie a decedat după ce ar fi fost detubată de un brancardier

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2020

După ce Poliția Capitalei a deschis o anchetă la Spitalul Victor Babeș din București cu privire la decesul unei paciente care ar fi fost detubată, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a trimis la unitatea sanitară inspectorii sanitari din cadrul DSP Bucureşti pentru a efectua p evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post.

„Este o primă evaluare şi, în funcţie de cele constatate, vor fi luate şi alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuţiile legale ce revin reprezentantilor MS”, au arătat reprezentanţii ministerului.

Context

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă după ce o bolnavă de COVID-19 a decedat, la Spitalul Victor Babeș din București. Polițiștii au fost sesizați de un medic, acesta menționând că femeia a murit după ce ar fi fost detubată, din greșeală, de un brancardier, potrivit unor surse judiciare.  Anchetatorii fac cercetarea la fața, angajatul care ar fi comis fapta fiind în custodia polițiștilor.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, fusese internată pe 25 noiembrie, au arătat sursele citate.

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.
Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, informează Poliția Capitalei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW