Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la spitalele din Câmpeni, județul Alba / Primarul acuză numirea unui fost chelner în postul de manager

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va trimite Corpul de Control la spitalele din Câmpeni, judeţul Alba, după ce primarul din localitate a acuzat numirea în funcția de manager al Spitalului Orășenesc a unei persoane care nu ar avea competențele necesare.

Întrebat fiind de ce a ales să numească în funcţia de manager a Spitalului Orăşenesc Câmpeni o persoană care a lucrat în turism, ministrul Nelu Tătaru a declarat că „nu a fost o schimbare, ci a fost o prelungire”. El a spus totodată că „sunt medici revoltaţi, dar sunt şi medici care au făcut actuala propunere”, scrie Agerpres.

„Nu a fost o schimbare, a fost o prelungire. Am cerut o informaţie de la comunitatea locală, am cerut o informaţie de la personalul medical. Sunt sesizări multe. Voi trimite şi corpul de control atât pentru patologie COVID, pentru că nu a fost înţeleasă şi tratată cum trebuie, cât şi pentru gestionarea ca management a unităţilor sanitare. Sunt două în acel oraş”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

El a criticat faptul că în doi ani au fost mai mulţi manageri interimari.

„Haideţi să lăsăm la o parte politica. Acolo putem vedea în acest moment stricarea unui folclor local. După cum puteţi vedea, tot ceea ce a însemnat administraţie locală a însemnat nu numai o politizare dar şi o transformare a medicinei în orice altceva, numai medicină nu. Când ai mai mult de doi ani în care schimbi 11-12 manageri, toţi interimari, pentru a fi în subordinea cuiva.„, a spus ministrul Sănătăţii.

Reacţia vine după ce primarul din Câmpeni, Călin Andrieş, a cerut Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de numire a lui Valentin Gog de la conducerea spitalului din localitate întrucât nu ar avea competenţele necesare.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-trimite-corpul-de-control-la-spitalele-din-campeni-judetul-alba-primarul-acuza-numirea-unui-fost-chelner-in-postul-de-manager/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW