Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Suntem spre vârful pantei, dar o pantă lină deocamdată. Sperăm să rămână această pandemie cu vârful la 12.000 de cazuri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România se află pe vârful pantei în contextul cazurilor de coronavirus, însă este vorba de o pantă lină deocamdată.

“Suntem spre vârful pantei, dar o pantă lină deocamdată. Gândiţi-vă că contorizam luni 190 de cazuri noi, pe urmă 306, 438, ieri 300 şi, suntem în acea forţare a platoului. Dar suntem într-un moment în care avem totuşi o creştere, o creştere progresivă a numărului de cazuri, avem şi decese, rămâne acea perioadă pe care am spus-o, 7-10 zile după sărbătorile pascale în care putem vedea aşezarea după evenimentele din acele sărbători în contextul în care sperăm că toată lumea a respectat acele precauţii, acea izolare şi distanţare socială”, a declarat Nelu Tătaru, joi, la Timişoara.

Ministrul a precizat că speră ca vârful pandemiei să rămână în zona de 12.000 de cazuri, însă dacă cifra va fi depășită, atunci vor fi reevaluate unitățile spitalicești și internările la un număr care poate merge spre 20.000 de cazuri.

“Sperăm să rămână această pandemie cu vârful la 10-12.000 în condiţiile în care cele 7-10 zile ne arată că într-adevăr s-a întâmplat ceva în sărbătorile pascale. Gândiţi-vă că o simptomatologie apare din a doua pânâ în a zecea zi. De asta dăm şi noi timpul de zece zile. Dacă depăşim, urmează să ne reevaluăm atât ca unităţi spitaliceşti, cât şi ca internări, la un număr care poate merge spre 15- 20.000 de cazuri. Rămâne să vedem dacă vârful merge cu o săptămână mai târziu sau nu. Dar tot la fel monitorizarea numărului de cazuri noi care apar de la o zi la alta, monitorizarea numărului de decese, monitorizarea focarelor care există, iniţierea altor focare sunt factori care la un moment duc şi înspre prelungirea pantei, dar în acelaşi timp ne dă şi nouă un reper în ce înseamnă 15.000, care era un reper de relaxare”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă elevii vor purta măști când vor reveni la școală sau ce alte măsuri vor fi luate în acest context, ministrul Sănătății a răspuns:

“Această decizie nu s-a luat şi astăzi şi mâine sunt discuţii la Ministerul Educaţiei în care se va decide şi un program şi ce se va întâmpla, dacă vor lucra în schimburi, dacă vor avea mai multe intrări sau ieşiri, sunt lucruri care încă nu s-au stabilit, dar se lucrează la un plan”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW