Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Suntem într-un moment destul de dificil, vom avea două săptămâni destul de grele

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iulie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, faptul că atâta timp cât autoritățile au fost lăsate să ia măsurile pe care le-au considerat eficiente, evoluția pandemiei de coronavirus a fost favorabilă, menționând că ne aflăm într-un moment „destul de dificil” în care „vom avea două săptămâni destul de grele”.

”Orice poate veni în sprijinul asistenţei medicale, orice poate veni în sprijinul sănătăţii românilor, orice poate veni în sprijinul împotriva luptei împotriva SARS-COV-2 este binevenit, dar haideţi să nu încălecăm politic un moment de suferinţă al poporului român.

Când am putut decide şi am putut trata aşa cum consideram noi, am avut o evoluţie favorabilă. Când a intervenit acea măsură de relaxare, dar nu acela a fost pericolul, ci acea neîncredere, acea bagatelizare, acele îndemnuri de a nu respecta…Când vine din partea unei forţe politice, când vine din partea unor oameni care reprezintă ceva în statul român, când vine din partea unor lideri de opinie, totul devine foarte greu”, a afirmat, duminică, la Leţcani, în judeţul Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul sănătăţii a afirmat că suntem într-un moment dificil și că vin două săptămâni foarte grele pentru România.

”Suntem într-un moment destul de dificil, vom avea două săptămâni destul de grele pe care, în contextul în care apare şi legea marţi, o să le putem gestiona, dar trebuie o colaborare, atât din partea agenţilor economici cărora le-am facilitat redeschiderea unor afaceri în contextul relaxărilor, cât şi poplaţiei civile care ar trebui să respecte normele de aplicare a acestor relaxări”, a mai afirmat ministrul.

La ultima comunicare a Grupului de Cominicare Strategică au fost raportate 889 de cazuri de infectare cu coronavirus, numărul fiind în creştere constantă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW