Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătăţii: Circa 80 de persoane sunt internate în momentul de faţă în spitalele din România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 martie 2022

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că sistemul sanitar din România nu întâmpină dificultăţi în gestionarea cetăţenilor veniţi în ţară în contextul războiului din Ucraina, arătând că mai puţin de o sută de refugiaţi sunt internaţi, în acest moment, în spitalele româneşti.

„În momentul de faţă, numărul de solicitări la nivelul sistemului de sănătate este redus. Au fost 107 solicitări la serviciile de ambulanţă, 177 de persoane s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe şi circa 80 de persoane sunt internate în momentul de faţă în spitalele din România”, a declarat Rafila sâmbătă după amiază, într-un briefing de presă al Guvernului.

Acesta a arătat că fiind vorba despre un număr redus de solicitări, sistemul medical românesc nu se confruntă cu probleme privind acordarea asistenţei sanitare cetăţenilor veniţi din Ucraina.
Alexandru Rafila a subliniat că autorităţile sunt interesate „în mod deosebit” de posibilitatea de a face evaluări medicale celor care ajung în centrele gestionate de ISU, astfel încât să poată fi identificaţi cei care intră în ţară şi mai ales copiii care suferă de boli transmisibile.

„Nu avem probleme deosebite până în momentul de faţă în ceea ce priveşte afecţiuni pentru care suntem alerţi, dar nu trebuie să fim exageraţi, în ceea ce priveşte posibilitatea de apariţie a unor cazuri de poliomielită sau de difterie pe teritoriul României. Ştim că în Ucraina, din cauza acoperirii vaccinale reduse exista acest pericol şi au existat probabil şi cazuri de infecţie care nu ştim în ce măsură au fost evidenţiate de autorităţile ucrainene, dar autorităţile de sănătate publică colaborează cu Inspectoratele judeţene pentru situaţii de Urgenţă încât să poată să evalueze orice caz suspect legat de aceste boli transmisibile”, a adăugat Rafila.

Acesta a menţionat că şi pacienţii oncologici care vin din Ucraina pot primi asistenţă medicală în centrele specializate din România.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW