Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății se va prezenta luni în Parlament pentru a da explicații cu privire la modul în care gestionează criza generată de Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va prezenta lunea viitoare în Parlament pentru a oferi informații cu privire la modul în care Guvernul gestionează criza de sănătate declanșată de pandemia de coronavirus.

Tătaru va participa la „Ora Guvernului” la solicitarea USR, unde va răspunde la întrebări care „sunt pe buzele și în mintea tuturor românilor”.

„Câte persoane distincte au fost testate până la această dată?” și „Câte teste au fost efectuate în totalitate?” sunt doar două dintre ele, în condițiile în care România pare să se afle, și la acest capitol, cu mult în urma altor state europene, deși guvernanții se laudă cât de mult au crescut capacitatea de testare, susține USR.

„Tot ministrul Nelu Tătaru va putea oferi lămuriri cu privire la afirmațiile recente ale secretarului de stat Horațiu Moldovan potrivit cărora bilanțul oficial, făcut zilnic public de către autorități, nu reflectă întocmai realitatea, deoarece „sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză”.

De asemenea, ministrul Sănătății va avea ocazia să explice parlamentarilor și, implicit, românilor, cum repară Guvernul PNL problema managerilor de spital incompetenți, numiți exclusiv pe criterii politice, și dacă numirea unui șef de sală la conducerea unui spital orășenesc se numără printre soluțiile găsite.

Nu în ultimul rând, șeful MS va putea oferi detalii despre măsurile preconizate a fi luate din data de 15 mai, despre planurile autorităților ca România să nu aibă o creștere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 și să nu se reîntoarcă rapid la starea de urgență”, a mai transmis sursa citată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW