Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății scade pragul de admitere la Rezidențiat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2023

Ministerul Sănătății a anunțat marți, 21 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că a scăzut pragul de admitere la examenul de Rezidențiat la 60%, după ce tot ministerul a crescut pragul la 65%, pentru „ridicarea nivelului de selecție a candidaților”.

Concursul de rezidențiat a avut loc duminică, 19 noiembrie, în șase centre universitare din țară. În acest an, la concurs, s-au înscris 10.194 de candidaţi. Aceștia au la dispoziție 4.327 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară şi 412 locuri şi posturi pentru farmacie.

„Ministerul Sănătății a realizat demersurile necesare pentru ca un număr cât mai mare dintre candidații înscriși la rezidențiat să poată alege un loc sau un post în specialitate
Punctajul minim de promovare la concursul de intrare în rezidențiat este și anul acesta 60% din punctajul maxim realizat”, a transmis ministerul de resort marți.

Conform ministerului Sănătății, punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile.

„Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat astăzi, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici. Astfel, astăzi, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

În octombrie, când s-a aprobat metodologia de concurs, Ministerul Sănătății a justificat majorarea pragului de admitere la Rezidențiat de la 60% la 65% prin „ridicarea nivelului de selecție a candidaților”.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW