Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeola / Vaccinarea de rutină trebuie să continue

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , ,

În contextul Săptămânii Europeane a Vaccinării, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că în România, pe lângă epidemia de COVID-19, se manifestă și epidemia de rujeolă. Oficialul a precizat că imunizarea populației trebuie să continue pentru a fi prevenită îmbolnăvirea.

Potrivit lui Nelu Tătaru, rujeola a făcut aproximativ 2.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României în care s-au înregistrat aproximativ 20 000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând,”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Potrivit ministerului de resort, vaccinurile reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenție împotriva bolilor infecțioase, care contribuie la salvarea a 2-3 milioane de vieți anual, la nivel global. Datorită vaccinurilor boli precum variola sau poliomielita au dispărut și multe dintre bolile infecțioase, cândva fatale, iar gripa, astăzi nu mai reprezintă o amenințare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW