Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție la petrecerile organizate în aer liber de Revelion

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2021

Ministrul Sănătății a declarat duminică, 5 decembrie, că autoritățile nu vor implementa măsuri „stupide” în perioada sărbătorilor de iarnă. Alexandru Rafila i-a sfătuit pe românii care vor petrece în stradă de Revelion să poarte masca de protecție într-un mod corespunzător.

Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că fiecare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă susținută la Guvern.

Totodată, ministrul Sănătății nu recomandă organizarea de evenimente la care să participe un număr ridicat de persoane.

Dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurat în condiţii de siguranţă. Oamenii să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute”, a adăugat ministrul.

Printre măsurile pe care Alexandru Rafila le-a catalogat drept „stupide”, se numără cele legate de restricțiile de călătorie pe timpul nopții.

Autoritățile urmează să decidă săptămâna viitoare care vor fi restricțiile din perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *