Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Ce prevede ordinul de ministru privind măsurile de carantină/ Persoanele izolate vor beneficia concediu medical

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a emis un ordin pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei de coronavirus.

Potrivit documentului, se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele care nu prezintă simptome, întoarse din Provincia Hubei (inclusiv orașul Wuhan), orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou din Provincia Zhejiang, sau din una din cele 12 localități puternic afectate. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spațiile special amenajate.

De asemenea, persoanele din alte provincii/orașe din China și din alte localități din Regiunile Lombardia și Veneto vor intra în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară.

Conform ordinului de ministru, persoanele pentru care se instituie măsura de carantinare în spațiile special amenajate sau izolare la domiciliu, vor beneficia de concediu medical.

Ieșirea din carantină după o perioadă de 14 zile, cât și la externarea din spital dacă pacientul este clinic sanatos se va face după efectuarea a 2 teste negative pentru COVID-19, efectuate la un interval minim de 24 ore.

Declararea carantinei într-o comunitate se va face în funcție de evoluția situației epidemiologice și confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele.

 

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW