Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: O eventuală relaxare a restricțiilor ar putea apărea după 15-20 mai sau 1 iunie. Nu se aplică și vârstnicilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni în contextul pandemiei de coronavirus că o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea apărea după data de 15-20 mai sau 1 iunie. De asemenea, Tătaru a menționat că relaxarea măsurilor privind combaterea coronavirusului se va face gradual și cu anumite precauții și restricții.

„În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a spus Tătaru.

De asemenea, Tătaru a precizat că o eventuală relaxare a măsurilor nu se va aplica și persoanelor cu vârste de peste 65%.

„Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a subliniat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat, luni, la Galaţi, unde a vizitat un cămin privat de îngrijirea bătrânilor, aflat în carantină pentru COVID-19, dar şi Spitalul Judeţean, care îngrijeşte, la ATI, cazurile foarte grave cu coronavirus.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW