Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Nu vorbim încă de relaxare. Încă nu am atins acel vârf al pandemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că încă nu se poate vorbi de “o relaxare” în lupta cu coronavirusul, precizând că deocamdată România nu a atins vârful pandemiei.

Nelu Tătaru estimează că vârful pandemiei va fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie.

„Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20-21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai – 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul sănătăţii.

Conform ministrului Sănătății, în România există o creştere uşoară a numărului de cazuri.

„Până atunci ţine doar de noi în ce măsură ţinem aceste precauţii şi dacă vom avea un vârf mai ascuţit care să forţeze, printr-un număr de cazuri mari şi grave, structura spitalicească şi atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiţi-vă că în acest moment avem o creştere uşoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate, trebuie să ne uităm că aceste decese au şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidităţi, de cei peste 65 de ani”, a spus Nelu Tătaru.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW