Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Nu ne grăbim cu o decizie legată de redeschiderea școlilor/ În Franţa, primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că autoritățile nu se vor grăbi în legătură cu o decizie legată de redeschiderea școlilor, întrucât au văzut experiența Fraței, care a deschis parțial unitățile de învățământ, iar „primele semne nu sunt încurajatoare”.

Nelu Tătaru a anunțat că urmărește cifrele care arată evoluția epidemiei de coronavirus în România și, în funcție de acestea, se va lua o decizie cu privire la redeschiderea școlilor.

”Un sfert din toţi cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava şi avem datoria să evităm naşterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli. (…) Am vorbit chiar sâmbătă în Franţa, care a redeschis parţial şcolile, şi au apărut deja cazuri de infectare şi în rândul copiilor, şi în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tătaru, pentru Libertatea.

Ludovic Orban a declarat la finalul săptămânii trecute că Guvernul nu a luat o decizie privind data la care elevii se vor întoarce la școală, însă aceștia vor fi nevoiți să poarte măști în timpul orelor.

”Nu am luat nicio decizie referitoare la școli, facem o analiză extrem de aprofundată privind riscurile. Dar cu siguranță elevii și profesorii vor trebui să poarte măști la ore (…). Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Îmi doresc ca, voluntar, toți cetățenii români să respecte regulile. În ce privește libertatea de mișcare, nu va mai exista nicio restricție, vom putea să ieșim din casă fără declarație și vom putea și pentru alte motive decât cele pentru care ieșeam până acum”, a mai declarat premierul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *