Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Ne uităm cu destul de mare îngrijorare la cum cresc incidenţele de infectare cu tulpina Delta în Marea Britanie şi în Germania/ Doar 8.284 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 19 iunie 2021 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății atrage agenția asupra creșterii cazurilor de infectare cu tulpina indiana de COVID-19 în Marea Britanie și Germania, menționând că vaccinarea este singura variantă de protecție asupra răspândirii virusului. Autoritățile anunță că, în ultimele  24 de ore, doar 8.284 de persoane s-au vaccinat.

”Ne dorim, evident, să creştem rata de imunizare şi procesul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite ţări tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă şi la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină Delta”, a declarat, sâmbătă, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, potrivit News.ro.

Ministrul susține că vaccinarea este singura soluţie de protecție împotriva unui nou val de îmbolnăviri.

”Conform estimărilor pe care asociaţiile europene le fac, durata până la care tulpina Delta şi rata de infectivitate a acesteia vor avea consecinţe nu este una foarte lungă. Este vorba probabil de mai multe săptămâni sau mai puţine luni până când şi la noi tulpina delta va deveni predominantă (..) Aşa cum vedem că se întâmplă în alte ţări, acolo unde există un procent mare de vaccinaţi cu două doze, cum este Israelul, incidenţa este ţinută sub control în continuare. Mesajul pe care cred că trebuie să îl transmitem împreună este că avem şanse mari să trecem cu bine prin săptămânile şi lunile ce urmewază dacă ne vaccinăm”, a precizat Ioana Mihăilă.

Varianta Delta a Covid-19, identificată prima oară în India, devine dominantă la nivel global, a declarat vineri directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW