Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: La sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august văd o viață cvasi-normală

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că românii au perceput primele măsuri de relaxare ca fiind o libertate,dar, cu toate acestea, sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august ar putea fi o perioadă în care putem avea o viață cvasi-normală, precizând că va trebui să ne obișnuim cu virusul un an sau doi.

Întrebat dacă vin zile mai grele, ministrul Sănătăţii a răspuns:

”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat că spitalele COVID sunt, în continuare, necesare.

”Evoluţia din aceste spitale COVID ne arată că sunt în continuare necesare, mai ales în anumite zone unde avem focare în desfăşurare sau avem un număr crescut de cazuri. Suntem într-o perioadă pandemică, suntem într-o perioadă în care avem un necesar de paturi pentru patologia COVID, dar să nu uităm nici de cei din patologia non- COVID”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW