Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, la Brașov: Se discută şi de un nou spital judeţean care să se facă în următoarea perioadă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, că sunt discuții pentru construirea unui spital județean în Brașov și că va reveni pe această temă după ce va trece pandemia de coronavirus.

Ministrul s-a aflat, sâmbătă, la Brașov unde a discutat cu autoritățile locale despre investiții în sistemul sanitar.

„Am discutat şi despre viitoarele investiţii, am discutat şi cu personalul medical care a recăpătat acea încredere, au în acest moment tot sprijinul de la Consiliul Judeţean, au în acest moment tot sprijinul de la Primăria municipiului Braşov. Sper ca în perioada următoare, chiar dacă mai avem un pic de urcat, să trecem cu bine şi să ajungem la capătul acestui episod pandemic, cu puţine victime şi cu puţine decese”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat despre investiții în noi paturi de terapie intensivă, la Brașov, Tătaru a explicat că autoritățile locale sunt responsabile de acest lucru, însă se discută despre ridicarea unui spital județean.

„Ţine de managementul local. Noi ca structura, pe spitale, putem accepta o propunere care vine de la Braşov. Se discută şi de un nou spital judeţean care să se facă în următoarea perioadă. Suntem la început, voi reveni la Braşov pe această temă, după ce trecem de acest episod pandemic”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă a discutat despre nemulţumirile celor de la Ambulanţă şi SMURD despre lipsa de echipamente, ministrul a răspuns:

„Nu ştiu dacă mai este lipsă, fiindcă după tot ce am vorbit şi cu Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, în acest moment sunt aceste echipamente. MAI, DSU aprovizionează staţiile de ambulanţă, SMURD şi UPU, MS aprovizionează DSP-urile şi spitalele judeţene, dar în acest moment, din ce am văzut eu, sunt aceste echipamente. Au fost perioade când nu au fost, dar şi Unifarm are în acest moment în depozite o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente. Toţi cei care sunt manageri la aceste unităţi pot accesa şi pot merge către Unifarm care în acest moment are stocuri”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai declarat că judeţul Braşov se află pe locul opt în privinţa cazurilor depistate de coronavirus.

”Este al optulea judeţ ca număr de cazuri, 386 de cazuri, ieri la prânz, sunt şi 14 decese, 46 de cadre medicale infectate. Este o evaluare care arată, la faţa locului şi evoluţia pandemiei. Avem în acest moment şi o discuţie cu factorii de decizie, preşedintele CJ şi primarul municipiului Braşov tocmai pentru a menţine acea relaţie şi legătură pe care o au cu Spitalul Judeţean şi celelalte spitale din judeţul Braşov”, a spus Tătaru.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW