Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății estimează vârful pandemiei de coronavirus în România: În jur de 10 000 de cazuri în a doua jumătate a lunii aprilie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 29 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că am putea să ne așteptăm că un vârf al epidemiei de coronavirus ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie, estimând în jur de 10 000 de cazuri. 

Nelu Tătaru a mai spus că, în funcție de cum vor evolua lucrurile, luni se va decide dacă se impun noi restricții pentru cetățenii români.

“Ne apropiem într-adevăr de scenariul 4, care implică tratarea cazurilor ușoare la domiciliu, iar în spital a celor moderat-severe și critice. Odată cu intrarea celor 36 de spitale-suport, vom mai aduce un surplus de 8000 de paturi”, a spus ministrul sănătății.

Tătaru a mai afirmat că urmează ca în scenariul patru testările să fie extinse în rândul personalului medical.

“Ce ne interesează în acest moment este să putem susține cazurile severe și critice. Testările vor fi extinse la personalul medical în scenariul 4. Suntem la o medie a pacienților la 40-41 de ani. Urmează o perioadă în care trebuie să evaluăm fiecare caz în parte”, a afirmat ministrul sănătății.

Nelu Tătaru a mai anunțat că în jur de 200 de mii de români plecați în afara granițelor s-au întors acum în țară.

„Au venit 200 de mii de conaționali în țară și ne așteptăm la încă 200 de mii până la sărbătorile Pascale. Dacă nu au treburi urgente în România, să nu vină”, a mai declarat ministrul.

Conform noului ministru al Sănătății, în acest moment România dispune de 1650 de paturi de terapie intensivă, iar cu toate rezervele putem ajunge la 4000 de paturi. De asemenea, țara noastră are în acest moment o capacitate de testare între 1500 și 2000 de teste pe zi, urmând ca săptămâna viitoare să se ajungă la 2500.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW