Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății este îngrijorat de apariția valului doi pe fondul relaxării populației

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănății, Nelu Tătaru, s-a arătat extrem de îngrijorat de apariția unui al doilea val al epidemiei în România pe fondul relaxării populații, despre care consideră că este alimentată de avalanșa de știri false din ultimele săptămâni.

„Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. (…) Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a afirmat Nelu Tătaru, luni seara, la Digi 24, citat de News.ro.

Întrebat ce sfaturi are pentru copiii care ar putea să se întoarcă la şcoală peste câteva luni, Nelu Tătaru a spus că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Educaţiei, în care este implicat şi vicepremierul şi alţi factori decizionali, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea cum prognozăm şi începutul anului şcolar. Există o comisie la nivelul Ministerului Educaţiei care pregătesc cum vor gestiona începutul anului şcolar. Noi ne adaptăm şi pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri… ”, a explicat Tătaru.

Ministrul consideră prematură relaxarea populației și a adăugat că există posibilitatea ca anumite măsuri de relaxare să fie amânate.

„Noi avem de gestionat o a doua cocoaşă a acestui registru pandemic. Ne-am bucurat cam devreme. Mă refer şi la restaurante şi la terasele pe care le-am deschis, sunt piscine închise. În acest moment nu putem discuta despre acest lucru ( n.r. – o posibilă închidere a teraselor), dar putem amâna restul de măsuri de relaxare. Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că recomandă păstrarea izolării și portul măștii în cazul persoanelor testate pozitiv care au fost externate.

„Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a mai spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW