Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, după o întâlnire cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții: România trebuie să beneficieze de finanțările și asistența tehnică din partea BEI

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2021

Ministrul Sănătății a avut o întâlnire cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), în Luxemburg, unde s-a discutat despre creșterea investițiilor BEI în spitalele din România și consolidarea rezistenței sistemului de sănătate la pandemii precum cea de coronavirus. 

Întâlnirea Ioanei Mihăilă cu Christian Kettel Thomsen, vicepreșdintele BEI, a avut loc la sediul băncii din Luxemburg. Au mai participat experți financiari, tehnici și consultanți ai BEI, transmite Ministerul Sănătății.

Întâlnirea de astăzi (n.r. miercuri) cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, cu experți financiari și experți în sănătate publică din cadrul BEI a vizat creșterea cooperării dintre România și Banca Europeană de Investiții pentru ca țara noastră să poată beneficia pe deplin de finanțările și asistența tehnică din partea BEI în următorii ani”, a declarat Ioana Mihăilă, citată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Concret, discuțiile s-au axat pe sprijinul BEI pentru investiții în spitale regionale din România și creșterea sprijinului financiar și tehnic pentru viitoare investiții în sistemul de sănătate, inclusiv pentru crearea Agenției Naționale de Investiții în Infrastructura de Sănătate.

Investițiile majore în spitalele și infrastructura de sănătate din România, bazate pe cele mai bune practici internaționale, sunt esențiale pentru îmbunătățirea sănătății publice, pentru a răspunde provocărilor generate de pandemia COVID-19 și pentru creșterea calității serviciilor medicale pentru pacienții din România”, a spus ministrul Sănătății.

Sursă foto: Ministerul Sănătății

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW