Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre scenariile pentru anul școlar anunțate greșit de Klaus Iohannis: Vina este a noastră

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că cele trei scenariile pentru pentru noul an școlar au fost transmise într-o formă eronată către Administrația Prezidențială.

„Toate scenariile au fost lucrate într-o comisie formată din specialişti de la Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, prin INSP. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, au fost transmise eronat către preşedinţie şi atunci vina este a noastră”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri,  a transmis greșit formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către președintele.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW